5 775 ₴
Маслобійка Sahbaz турецького виробництва призначена для виготовлення вершкового масла в домашніх умовах шляхом періодичного збивання вершків до утворення масла. Має загальний об'єм 10 літрів. Робочий об'єм від 3,5 л до 7-7,5 л. Обладнана таймером.
Верхня частина маслобійки виготовлена з харчової нержавіючої сталі, що повністю виключає реакцію з вершками, нижня частина виготовлена з пластику, кришка виконана з прозорого полікарбонату.
УВАГА: Не заливайте густі не розведені вершки або сметану в маслобійку, це призведе до зупинки двигуна та виходу його з ладу. Якщо обороти двигуна сповільнюються, значить продукт потрібно додатково розбавити теплою (не більше 27 С) водою.
Дуже жирні та загуслі вершки необхідно розбавити молоком або теплою кип'яченою водою до стану плинності.
Застосування вершків малої жирності, придбаних через мережу, не рекомендується використовувати для збивання масла.
Технічні характеристики:
Загальний об'єм складає 10 літрів;
Робочий об'єм від 3,5 до 7-7,5 літрів;
Мінімальне завантаження: 1 літр;
Номінальна напруга мережі: 220 В;
Номінальна споживана потужність – не більше 250 Вт;
Частота обертання: 1400 об/хв;
Вихід масла від обсягу вихідного продукту близько 40% (залежно від жирності вершків);
Обладнана таймером;
Країна виробник: Туреччина;
Гарантія 12 місяців
Спосіб застосування:
1. Готові вершки або сметану заливають у бак, номінальне завантаження 15 см нижче за кришку.
2. Після чого включають електропривод, який обертає вал з крильчаткою. Під час роботи відбувається збивання, що призводить до утворення масляного зерна та виділення рідкої фази – пахти.
3. У процесі збивання масла необхідно періодично (через 15-30 хв) проводити візуальну оцінку готовності масла. Для цього відключають маслобійку, знімають кришку. Якщо масляне зерно зібралося в однорідну зернисту масу, а пахта має прозоро-білий колір, процес вважатимуться завершеним.
4. Якщо температура повітря вище за середню можна використовувати кригу (лід). Після закінчення збивання, відключивши маслобійку від мережі, і за допомогою крана або шланга з бака в окрему ємність зливають пахту. (Пахта -цінний харчовий продукт.) Потім для видалення залишків пахти, в бак з масою, що залишилася, заливають холодну воду і обробляють масляне зерно перемішуванням маси ложкою або дерев'яною лопаткою. Для кращого очищення масляного зерна повторюють промивку.
5. Після закінчення промивання на рівну поверхню, що має невеликий ухил, розстилають чистий папір або клейонку і, злегка віджавши, розкладають на ній тонким шаром для видалення залишків води одержане масло. Для прискорення процесу видалення води масло перемішують і розминають дерев'яною ложкою. Після видалення залишків води масло збирають у кому продукт готовий до вживання або зберігання.
6. Після закінчення роботи маслобійку необхідно промити. Для цього необхідно відключити від електромережі, відкрутити гвинт фіксатор крильчатки, зняти її і промити гарячою водою з миючими засобами, потім протерти сухою тканиною, просушити і зібрати в зворотному порядку.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Потужність | 0.25 кВт |
Гарантійний термін | 12 міс |